Algemene voorwaarden

 1.  Reservering: Na het online invoeren van uw reservering, ontvangt u een mail met bevestigingslink. Zodra u bevestigd heeft ontvangt u binnen één werkdag een mail met een betalingsverzoek voor een aanbetaling. De aanbetaling is 30% van het totaalbedrag. Zodra u deze aanbetaling betaald heeft, is uw reservering definitief en zal, de door u aangevraagde periode in ons boekingssysteem voor u gereserveerd worden. 6 weken voor aanvang van uw verblijf dient de het totaal van de reissom van uw verblijf betaald te zijn. Na betaling van het totaal, zenden wij u verdere reisgegevens en zullen wij een afspraak met u maken voor de sleuteloverdracht.
 2.  Huurperiode: De huurperiode is in het hoogseizoen minimaal 1 week en gaat in op de eerste zaterdag om 16.00/17.00 uur en eindigt de laatste zaterdag om 10.00 uur. Buiten het hoogseizoen is het in veel gevallen ook mogelijk om enkele dagen langer of korter te huren.
 3. Betaling: De aanbetaling bedraagt 30% van het totale huurbedrag en dient direct bij de online reservering betaald te worden. Het restant van de huursom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de huurperiode te zijn voldaan. U ontvangt van ons automatisch een herinnering voor betaling.
 4. Waarborgsom: Voor het gebruik van een vakantiehuis dient een waarborgsom te worden betaald van € 150,- . Deze waarborgsom dient bij de huursom te worden voldaan. Binnen 2 dagen na uw vertrek ontvangt u dit bedrag terug door storting op uw rekening, na aftrek van eventueel te betalen kosten (bijv. verwarmingskosten, telefoonkosten, breuk of beschadiging).
 5. Annulering: U kunt uw definitieve boeking niet kosteloos annuleren. Hoe dichter bij de aankomstdatum, hoe meer kosten er zijn gemaakt om uw verblijf voor te bereiden. Daarom is de hoogte van de annuleringskosten hiervan afhankelijk: Indien u 3 maanden voor aanvangsdatum van uw verblijf annuleert, dan ontvangt u 50% van uw aanbetaling retour. Indien u 2 maanden voor aanvangsdatum van uw verblijf annuleert, dan ontvangt u 30% van uw aanbetaling retour. Indien u 1 maand voor aanvangsdatum van uw verblijf annuleert, dan ontvangt u geen bedrag retour. Ook het eventuele betaalde restant van de reissom wordt niet geretourneerd. Uw annulering dient schriftelijk bij ons gedaan te worden. Voor het overige dient u zelf eventueel een annuleringsverzekering bij uw verzekeraar af te sluiten.
 6. Internet: Het gebruik van het netwerk mag nooit in tegenstrijd zijn met de landelijke wet- en regelgeving. Indien het vakantiehuis beschikt over een (draadloze) internetaansluiting waar de huurder gebruik van kan maken, geldt het volgende: in Frankrijk is het ten strengste verboden illegaal van internet te down-/uploaden of te streamen! Hier staan hoge boetes op en het wordt streng gecontroleerd. De huurder is zelf verantwoordelijk en aansprakelijk voor het eigen internetgebruik en indien er boetes worden opgelegd, worden deze aan de huurder doorberekend. De persoonsgegevens van huurder/overtreder worden op verzoek van autoriteiten/auteursrechthebbende(n) kenbaar gemaakt. Alle, door verhuurder, te maken kosten verband houdende met een dergelijke inbreuk zullen op de huurder worden verhaald.
 7. Toeristenbelasting: De meeste gemeenten waar onze huizen zich bevinden heffen een toeristenbelasting die wij u in rekening moeten brengen.
 8. Elektriciteit: Voor electriciteitsverbruik is 15 Kwh per dag bij de huurprijs inbegrepen (daarboven 18 cent p/Kwh) Voor aanvang van uw verblijf wordt de meterstand opgenomen en bij vertrek zullen wij deze ook weer opnemen. Mocht u boven het gebruik van 15 Kwh per dag uitkomen, dan zullen wij het verschil verrekenen met de borg.
 9. Gebruik BBQ: Het gebruik van een bbq is bij de meeste gîtes toegestaan. Het kan echter zijn dat de brandweer verbiedt een bbq te gebruiken in verband met langdurige droogte in het gebied. Graag deze beslissing respecteren!
 10. Roken: In al onze gîtes is roken niet toegestaan. Roken op het terras is wel toegestaan.
 11. Energie: Het normaal gebruik van gas, water en elektra is bij de prijs inbegrepen. Meerverbruik bijvoorbeeld door verwarming, zal achteraf in rekening worden gebracht. Ook andere verwarmingskosten, zoals hout, olie en gas zullen meestal worden doorberekend.
 12. Schoonmaak: U zult het vakantiehuis in nette staat aantreffen en wij verwachten dat u het huis netjes opgeruimd en bezemschoon zult achterlaten. Alles schoon afgewassen, afgedroogd en weer in de kasten geplaatst. Afwasmachine en koelkast schoon en leeg achterlaten. De vuilnisbakken geleegd. Er mogen nooit vetresten of frituurvet in de gootsteen of uitgietbakken gegoten worden. Eventueel breukwerk en/of schade melden bij de verhuurder.
 13. Keukenlinnen, bad- en beddengoed: Beddengoed kunt u zelf mee nemen voor de bedden zoals vermeld bij de woningbeschrijving. Het is ook mogelijk een of meerdere sets beddengoed te huren, dit geldt niet voor alle huizen. Een set bestaat uit een hoeslaken, een dekbedovertrek en één (of twee) kussenslopen. Ook kunt u eventueel huren een set keukenlinnen, bestaande uit 1 theedoek, 1 handdoek, vaatdoek, en badsets per persoon bestaande uit 1 badlaken, 1 handdoek en 1 washandje. Zie voor de betreffende tarieven de reserveringspagina.
 14. Huisdieren: Het meenemen van 1 huisdier is bij de meeste huizen toegestaan (melden bij reservering in opmerkingsveld). Meerdere huisdieren alleen na toestemming. Huisdieren zijn alleen toegestaan op de beneden verdieping. Nooit in de slaapkamers.
 15. Maximaal aantal personen: Het maximum aantal personen van de betreffende woning mag niet overschreden worden, tenzij uitdrukkelijk overeengekomen met de verhuurder, wat met meerkosten gepaard kan gaan.
 16. Controle inventaris: Direct na aankomst dient de huurder de inventarislijst (indien aanwezig) te controleren op aanwezigheid, op goed functioneren en/of aanwezige schade. Indien binnen 24 uur na aanvang van de huurperiode geen melding van onjuistheden is gedaan, wordt aangenomen dat alles in orde bevonden is en is de huurder vanaf dat tijdstip verantwoordelijk voor deze inventaris.
 17. Aansprakelijkheid: Tijdens het verblijf is de huurder aansprakelijk voor de woning, de inrichting en alle zaken die tot het gehuurde object behoren en dient tegen een dergelijke aansprakelijkheid verplicht verzekerd te zijn. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor diefstal, verlies of schade van of aan zaken dan wel personen, van welke aard ook, tijdens of ten gevolge van het verblijf in de vakantiewoning. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor bouwactiviteiten aan de toegangs- en hoofdwegen e.d. in de omgeving van het gehuurde vakantiehuis. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid bij het uitvallen of buiten werking stellen van technische apparatuur, nutsvoorzieningen, het niet of deels niet functioneren van internet.